Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2008

Δώστε και σώστε;

Με αφορμή τη βοήθεια που έδωσαν οι ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ του ΠΑΟΚ για να μπορέσει να κάνει θεραπεία για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει ένα αγγελούδι μόλις ενός έτους, η μικρή Κατερίνα, θυμήθηκα και άλλες ανάλογες προσπάθειες που έγιναν ώστε απλοί πολίτες να βοηθήσουν ανθρώπους που είχαν πραγματικά πολύ μεγάλη ανάγκη (είτε για λόγους υγείας είτε λόγω κάποιας φυσικής καταστροφής). Τηλεμαραθώνιοι, ραδιομαραθώνιοι και άλλες ανάλογες προσπάθειες έχουν γίνει αρκετές φορές. Τις περισσότερες το ποσό που συγκεντρωνόταν ήταν αρκετά μεγάλο. Πρίν αρκετό καιρό είχα ακούσει ότι τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί για ένα παιδάκι που είχε άμεση ανάγκη από μια επέμβαση που μπορούσε να γίνει μόνο στις ΗΠΑ είχαν δεσμευτεί από την τράπεζα στην οποία είχαν κατατεθεί για γραφειοκρατικούς λόγους με συνέπεια το παιδάκι να χάσει τη ζωή του χωρίς να έχει την ευκαιρία να δώσει μια τελευταία μάχη για αυτήν. Το καταδίκασε η "γραφειοκρατία".

Ολοι θυμόμαστε τις φωτιές στην Πελλοπόνησο. Έγιναν τηλεμαραθώνιοι, άνοιξαν λογαριασμοί σε τράπεζες αλλά τα λεφτά απ' όσο γνωρίζω ακόμα να φτάσουν σε όσους τα έχουν ανάγκη και για τους οποίους συγκεντρώθηκαν.

Από τον μεγάλο σεισμό στην Αθήνα κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας έμειναν άστεγοι και τους στέγασαν σε κοντέινερς "προσωρινά". Και για εκείνη την περίπτωση συγκεντρώθηκαν χρήματα. Αν πάρετε τον ηλεκτρικό για Πειραιά τα κοντέινερ με τους σεισμόπληκτους είναι ακόμα εκεί.

28 δις ευρώ θα δοθούν για τη στήριξη της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από την κυβέρνηση. Αν δεν μπορείς να πληρώσεις ένα δάνειο σου παίρνουν το σπίτι, το αυτοκίνητο, σε βάζουν φυλακή. Αν η τράπεζα έχει πρόβλημα ρευστότητας και δεν μπορεί να εγγυηθεί για τα χρήματα που έχεις καταθέσει σε αυτήν απλά χρηματοδοτείται από το ελληνικό κράτος. Αν η τράπεζα δεσμεύει χρήματα τα οποία έχουμε δώσει εσύ και εγώ για να βοηθήσουμε έναν συνανθρωπο μας με συνέπεια αυτός να χάνει τη ζωή του ή να συνεχίζει να ζει στην ανέχεια ποια είναι τα μέτρα που παίρνει το ελληνικό κράτος;

Έβλεπα σήμερα μια συνέντευξη (θαρρώ πως ήταν επανάληψη) την οποία είχε πάρει ο Τζανετάκος (υποψήφιος νομάρχης Αττικής στις προτελευταίες νομαρχιακές εκλογές) από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Σε αυτήν ο Κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι ήταν έγκλημα ο εκλογικός νόμος Κουτσόγιωργα που οδήγησε σε ακυβερνησία το 1990 τη χώρα. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πόσο χειρότερη μπορεί να είναι μια οικουμενική κυβέρνηση από αυτή που έχουμε τώρα ή από την αυτήν που θα προκύψει μετά τις επόμενες εκλογές. Τι χειρότερο θα μπορούσαν να μας κάνουν;

Υ.Γ. Παρόλαυτα εμείς θα συνεχίσουμε να βοηθάμε όσους το έχουν ανάγκη. Αυτή τη στιγμή μας χρειάζεται η μικρή Κατερίνα. Περισσότερες πληροφορίες στο παραπάνω λινκ.


2 σχόλια:

Seventh Son είπε...

Λες και διαβάζω ποστ του Radikal :O
Αυτό που βγαίνει είναι ότι πρέπει να προσέχουμε που δίνουμε τα λεφτά μας: από έναν μαραθώνιο μέχρι έναν ζητιάνο

splendid είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.