Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2008

Η σημερινή νεολαία...Όπως λέει και ένας φίλος "μασημένη τροφή"

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα. Το κατάλαβε κανείς; Σε μια εβδομάδα αλλάζει ο χρόνος και το μόνο που βλέπουμε είναι νέους στους δρόμους, δημάρχους να καίγονται για τα καμένα δέντρα και να αποκαλούν απόβλητα της κοινωνίας κάποιους που τους πέταξαν μελομακάρονα (τελικά έχουμε ακόμα χιούμορ στην πόλη μας), και κάτι βολεμένους τύπους που λένε το μακρύ τους και το κοντό τους στα παράθυρα και όπου αλλού σταθούν ή βρεθούν.

Εγώ σαφώς και δεν μπορώ να μιλήσω σαν νεολαίος γιατί αισθάνομαι ότι σιγά σιγά απομακρύνομαι από αυτή τη γενιά, τουλάχιστον ηλικιακά. Αλλά υπάρχει μία κοπέλα που σαφώς και ανήκει σε αυτό που λέμε "σημερινή νεολαία". Τη λένε Amy McDonald. Σαν όνομα μπορεί να μη σας λέει τίποτα, αλλά αν ακούσετε τη φωνή της στο βιντεάκι που παραθέτω θα αναγνωρίσετε την ερμηνεύτρια του "This is the life".

Στο τραγούδι του οποίου παραθέτω και τους στίχους λέει απλά πράγματα. Αν γνωρίζετε λίγα αγγλικά θα τα καταλάβετε. Αυτό που μου έχει μείνει περισσότερο είναι οι πρώτοι στίχοι από το ρεφραίν.

"Και εσείς λέτε, "Τα παιδιά μου δεν ήταν ίδια,
τα παιδιά των παιδιών μου φταίνε",
και εσείς λέτε, "Στις μέρες μου συμπεριφερόμασταν καλύτερα",
όμως δεν είναι πλέον οι μέρες σας."


Αν ακούσετε το τραγούδι και προσέξετε τους στίχους θα δείτε και τη θέση μου για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες 20 μέρες στη χώρα μας.

Και όπως θα έκλεινε και η Amy:

"Είμαστε οι νεολαία του σήμερα,
θα λέμε όσα θέλουμε να πούμε,
είμαστε οι νεολαία του σήμερα,
δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου όσα έχετε να πείτε..."


Καλές γιορτές να έχουμε...

1 σχόλιο:

superior είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.