Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Σκόρπιες σκέψεις μιας Κυριακής


Πάει και ο Μάρτιος.

Πρώτη μέρα του Απρίλη ήταν η σημερίνη και λόγω μιας περίεργης διάθεσης που είχα την πέρασα σπίτι.
Αυτή η περίεργη διάθεση με διακατέχει εδώ και αρκετό καιρό.
Η αλλαγή του καιρού μου έχει δημιουργήσει μια ανεξήγητη ευθυμία. Η βλακώδης αισιοδοξία μου βγαίνει ξανά στην επιφάνεια και όποιον πάρει ο χάρος!
Λέω "βλακώδης" γιατί δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να είμαι αισιόδοξος για την εξέλιξη των πραγμάτων σε όλους τους τομείς της ζωής μου.
Έχοντας μάθει όμως με τα λίγα και λόγω ιδιοσυγκρασίας (άλλοι θα πουν ότι φταίει και το ζώδιο...) ανεβαίνω ακόμα και όταν παίρνω το ελάχιστο. Μια όμορφη παρέα, έστω και για μερικές ώρες, ένας περίπατος στην πόλη με τον πολύ ωραίο καιρό που είχε τις τελευταίες μέρες, και έτσι απλά εμφανίζεται το χαμόγελο στο πρόσωπο μου ασυναίσθητα και ας έχω μόλις περάσει από την εφορία ή ας με έχει αφήσει ξεκρέμαστο το αμαξάκι μου. 
O Απρίλης μπήκε, η άνοιξη έχει έρθει λίγο νωρίτερα, τα ζόρια που αναμένονται φαίνονται δυσβάσταχτα αλλά εγώ σε πείσμα όλων θα χαμογελάω όταν παίρνω από το περιβάλλον μου έστω και αυτο το λίγο (όχι πως υπάρχει πρόβλημα αν κάποιος ή κάποια έχει τη διάθεση να προσφέρει το κάτι περισσότερο...).
Άλλωστε όπως λέει και ο Σωκράτης "Άνοιξη έχει η καρδιά..."

Άντε και καλό καλοκαίρι!!!


Υ.Γ. Μην ψάξετε να βρείτε κάποιο νόημα ή κάποια συνοχή σε όλα τα παραπάνω. Και εγώ ο ίδιος διαβάζοντας ξανά αυτά που έγραψα δυσκολεύομαι. Άλλωστε το λέω και στον τίτλο: Σκόρπιες σκέψεις! Και κάτι ακόμα. Αύριο μπορεί η διάθεση να είναι στο ναδίρ. Αλλά αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα ενός διδύμου! Όπως είχα γράψει και παλιότερα χωρίς σκαμπανεβάσματα δεν έχει ενδιαφέρον η ζωή μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: