Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Φωτογραφίες



Οι Κινέζοι λένε ότι μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις.

Την τελευταία περίοδο έβγαλα αρκετές φωτογραφίες. Συνήθως βγάζω φωτογραφίες προς το τέλος μιας εμπειρίας και όχι κατά τη διάρκεια. Μάλλον γιατί θέλω να την προεκτείνω και μετά, όταν θα έχει τελειώσει.

Είναι πολλές φορές που κοιτάς μια φωτογραφία που την έχει βγάλει κάποιος άλλος και νομίζεις ότι το πρόσωπο που απεικονίζεται κοιτάζει εσένα. Δεν ξέρω αν είναι μόνο δική μου εντύπωση. Είναι τόσο ζωντανή η εικόνα που νομίζεις ότι σου χαμογελάει και είναι έτοιμη να σου μιλήσει. 


Για να επιστρέψω στην αρχική μου σκέψη, έλεγα ότι μια φωτογραφία, ή και περισσότερες, μπορούν να συντηρήσουν μια εμπειρία μέσα στο χρόνο. Κάποιες φορές αυτό είναι για καλό, γιατί, ειδικά για εσάς τους ανθρώπους που έχετε μια κάποια ηλικία, σας βοηθάει να κρατάτε στη μνήμη σας στιγμές, φίλους, αγαπημένα πρόσωπα. Κάποιες άλλες πάλι, μια φωτογραφία μπορεί να συντηρεί μια ελπίδα. Ποτέ μου δεν έσκισα ή διέγραψα φωτογραφίες. Μου αρέσει να ανατρέχω σε αυτές και να θυμάμαι τις όμορφες στιγμές και τους όμορφους ανθρώπους που τις μοιράστηκα. Μου αρέσει και να κρυφοκοιτάζω την ελπίδα. Είναι κομμάτι του παραμυθιού και αυτή, στο οποίο ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω.

3 σχόλια:

Παναής είπε...


Μπράβο λεβέντη Στέλιο,
Ένα απο τα ωραιότερα post, που έχω διαβάσει.
Από εκείνα που ξέρει κανείς, ότι πράγματι έχουν
βγεί απ' την καρδιά...βαθειά μέσα απ' την καρδιά.

Συμμερίζομαι απόλυτα την αγάπη σου για τις φωτογραφίες.
Πού θα ήμασταν σαν άνθρωποι, αν δεν είχαμε να κυττάμε
αυτές τις άψυχες εικόνες,πού κρύβουν τόση ζωή μέσα τους,
πού μας κάνουν να κλαίμε,να γελάμε,να ελπίζουμε !

..." Μου αρέσει και να κρυφοκοιτάζω την ελπίδα.
Είναι κομμάτι του παραμυθιού και αυτή,στο οποίο
ποτέ δεν έπαψα να πιστεύω."

Παναής είπε...

Μιά λέξη...Μια μεγάλη παράλειψη...
Η δευτερη παράγραφος έπρεπε να
τελειώνει ως εξής:..."που μας κάνουν να κλαίμε,να γελάμε,να θυμόμαστε,να ελπίζουμε !"
να ελπί

Mousel είπε...

Πάντα μου άρεσε να παίρνω μια ιστορία κάποιου άλλου που μου ταίριαζε, να προσθέτω τα δικά μου στοιχεία και να φτιάχνω μια καινούρια. Οπότε και εσύ Παναή μπορείς να προσθέσεις ελεύθερα οτιδήποτε σε εκφράζει σε αυτό που διάβασες. Γιατί όπως σε όλα τα παραμύθια όσο λιγότερα λες τόσο περισσότερα αφήνεις στον ακροατή να φανταστεί. Ένα ακόμα κομμάτι της μαγείας τους και αυτό.