Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΙΝΑΩ


Προσοχή: εγώ είμαι απόλυτα χορτάτος οπότε μην ετοιμάζετε καμιά ανθρωπιστική βοήθεια (αυτή ίσως χρειαστεί όταν θα με κλείσουν μέσα για χρέη προς την εφορία, αλλά αυτή είναι ιστορία για άλλο ποστ).

Είναι κάτι για το οποίο σκέφτομαι να γράψω εδώ και ένα μήνα.

Έχουν ακουστεί πολλές φορές ιστορίες για κυκλώματα που ελέγχουν τους ζητιάνους. Ένα σχετικό περιστατικό που έχει υποπέσει στην αντίληψη μου είναι οι ζητιάνοι που είναι τοποθετημένοι σε καίρια σημεία και κρατούν ένα χαρτόνι ο καθένας τους με τη λέξη "ΠΕΙΝΑΩ" στην οποία το "Ω" το γράφουν με δύο γραμμές κάτω από το "Ο". Μπορείτε πολύ εύκολα να το παρατηρήσετε και εσείς αν κυκλοφορήσετε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα τη συγκεκριμένη παρατήρηση την έκανα όταν βρέθηκα να περιμένω μπροστά από ΑΤΜ δίπλα από το οποίο ήταν ένας ζητιάνος και μια κυρία η οποία το έγραφε στο χαρτόνι.

Θα μπορούσα να γράψω "τι κάνει η αστυνομία για όλα αυτά;" αλλά πρώτον αν ξεκινήσω μια τέτοια συζήτηση θα καταλήξουμε σε αφορισμούς και μηδενισμούς και δεύτερον δεν μου αρέσει η πολιτικοποίηση τέτοιων θεμάτων, γιατί αισθάνομαι ότι προσδίδει μια γραφικότητα σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. 

2 σχόλια:

Anton είπε...

Είναι η γνωστή εταιρεία "ΠΕΙΝΑΩ" με υποκαταστήματα σε όλη την πόλη.
Προχθές πλησίασε στο αμάξι ένα παιδί για να ζητιανέψει σέρνοντας το πόδι (προφανώς για να τον λυπηθούν). Μόλις είδε ότι δεν δίνει κανείς, επέστρεψε στη γνωστή του θέση τρέχοντας.

Mousel είπε...

Και σήμερα που περνούσα από την Τσιμισκή λίγο πριν την Παύλου Μελά είδα και άλλον! Πραγματικά έχουν πιάσει όλο το κέντρο. Δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος ζητιάνος μη ενταγμένος στο κύκλωμα να καθίσει σε δρόμο του κέντρου!