Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Κενά

Σε όλη τη ζωή μας κυνηγάμε να καλύψουμε τα κενά με τα οποία έχουμε έρθει σε αυτήν και με άλλα που προκύπτουν στην πορεία.

Είμαστε κατά κάποιο τρόπο ένα παζλ που του λείπουν κάποια κομμάτια. Σε πολλές περιπτώσεις συμβιβαζόμαστε να καλύψει το κενό μας ένα κομμάτι το οποίο δεν ταιριάζει απόλυτα , αλλά υποθέτουμε ότι κάνοντας το να φαίνεται μικρότερο (το κενό) ίσως με τον καιρό να μας δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι καλύφθηκε πλήρως.

Αν πάρω όμως το παράδειγμα της γνώσης ενός αντικειμένου έρχεται στο μυαλό μου η ρήση ότι "η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια". Και πιο επικίνδυνη θα πρόσθετα.

Το λάθος κομμάτι σε ένα κενό σημείο χαλάει την ισορροπία. 

Μία από τις ωραιότερες εκφράσεις που έχω ακούσει για το συναίσθημα που αποκομίζει κάποιος που καλύπτει ένα κενό είναι "με γεμίζει...". 

Αυτή η έκφραση μπορεί να προέρχεται από τα χείλη ενός αθρώπου που βιώνει τον απόλυτο έρωτα δίπλα στο σύντροφο του ή από ενός άλλου που η δουλειά του τον κάνει ευτυχισμένο ή κάποιου άλλου που αντικρύζει ένα θέαμα μοναδικό για εκεινον ή... ή... ή....

Στόχος λοιπόν είναι να γεμίσει το κενό.

Στην καρδιά μας...
Στο μυαλό μας...
Στο κρεββάτι μας...
Στη ματιά μας...
Στο πορτοφόλι μας...
Στο στομάχι μας...
...ή οπουδήποτε αλλού μπορεί να βρίσκεται αυτό.

Ιδανικά γεμίζει όταν βρούμε το σωστό κομμάτι που λείπει από κάποιο σημείο του παζλ. Αλλιώς είναι στο χέρι μας αν θα επιλέξουμε να το καλύψουμε με κάποιο άλλο που δεν ταιριάζει ή θα το αφήσουμε ως έχει...

Υ.Γ.

Υπάρχει και αυτή η ιστορία που δείχνει το παραπάνω βίντεο για τα κενά που προσπαθούμε να καλύψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: