Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

10 λεπτα



10 λεπτά είναι αρκετά για να δώσεις μία φιάλη αίμα (μύθος: αν βάλεις και τη χαρτούρα και τη διαδικασία πριν και μετά θες κανένα μισάωρο, αλλά η αίσθηση που έχεις μετά σε αποζημειώνει)

10 λεπτά είναι αρκετά για να τραγουδήσεις το αγαπημένο σου τραγούδι

10 λεπτά είναι αρκετά (???) για να αποχαιρετήσεις έναν φίλο (αν είναι να επιστρέψει σύντομα...)

10 λεπτά είναι αρκετά για να πεις σε έναν άνθρωπο πόσο σημαντικός είναι για σένα

Πόσες φορές δεν σκέφτηκες "αν είχα 10 λεπτά..."

Κάποιες στιγμές περνάει από το μυαλό μου η ιδέα ότι αν είχα 10 λεπτά θα μπορούσα να φέρω τα πάνω κάτω στη ζωή μου. Μετά όμως σκεφτομαι ότι κάποιες φορές είχα πολύ περισσότερο χρόνο από αυτά τα περίφημα "10 λεπτά" και αναλώθηκα σε μια ακατάσχετη φλυαρία, χωρίς να καταλαβαίνω ότι καμία λέξη δεν θα πρέπει να πάει χαμένη, κανένα λεπτό δεν θα πρέπει απλά να περνάει.

10 λεπτά είναι αρκετά για να πεις σε έναν άνθρωπο πόσο σημαντικός είναι για σένα. Μια στιγμή μακρυά του είναι πολλές φορές αρκετή για να καταλάβεις πόσο σημαντικός είναι για σένα. Τις περισσότερες φορές όταν το καταλαβαίνουμε τα 10 λεπτά έχουν περάσει.

Ξέρω ότι όσα δεκάλεπτα και αν μου πρόσφερε η ζωή, δεν θα κατάφερνα να βρω το θαρρος να πω σε κάποιους ανθρώπους αυτά που σκέφτομαι γι' αυτούς. Ίσως γιατί θα τους έφερνα σε δύσκολη θέση. Ίσως γιατί θα σκεφτόμουν ότι στο εξής θα υπήρχαν πάντα αυτά τα 10 λεπτά να αλλοιώνουν τη σχέση μας. Ίσως γιατί δεν θα μπορούσα να πω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι.

Ίσως να τα πω με ένα τραγούδι...



3 σχόλια:

Nick είπε...

Ωραίος. [και βάλε μας στους εντιμότατους φίλους σας κύριε! Ορίστε μας!]

Ανώνυμος είπε...

ο χωροχρόνος πάντοτε είναι σχετικός,κοντά η μακρυά .10 λεπτά ή 10 χρόνια.μέσα στην καρδιά όλοι είναι κοντά ή μακρυά ,για λίγο ή για πάντα.

Mousel είπε...

@Nick: Έγινε ήδη...

@Alexandros: +1