Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Κισμέτ



Συζητόντας με κάποιους φίλους σήμερα ανακάλυψα την επιτυχία που παρουσιάζει η εν λόγω σειρά. Όταν μάλιστα άκουσα και την ατάκα "έχει καλύτερη φωτογραφία από το Χίλιες και μία νύχτες" τότε πραγματικά σήκωσα τα χέρια ψηλά. Είναι εξίσου αστείο όπως ήταν το ότι παρακολουθούσα τη "Μαρία την άσχημη" πριν κάποια χρόνια.

Η απεξάρτηση μου από την τηλεόραση είναι ένα γεγονός το οποίο με κάνει να αισθάνομαι περισσότερο ζωντανός. Αν κατάφερνα να ξεκολλήσω και από τον υπολογιστή τότε θα έλεγα πως έκανα την υπέρβαση μου.

Κισμέτ σημαίνει μοίρα, πεπρωμένο, γραφτό. Οι περισσότεροι το επικαλούνται, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος ότι υπάρχει. Έχει εμπνεύσει πολλούς στιχουργούς, έχει κρατήσει στον πάτο πολλούς δειλούς που το έβαλαν σαν έναν όγκο πάνω τους και αρνήθηκαν να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Δεν ξέρω αν όταν έρχεται κάποιος άνθρωπος στη ζωή είναι ένα λευκό χαρτί το οποίο γεμίζει εικόνες και λέξεις καθώς προχωράει μέσα σε αυτή, ή αν τα πάντα είναι προδιαγεγραμμένα με έναν τρόπο τέτοιο, ώστε απλά να ερμηνεύει το σενάριο που έχει δοθεί για τη δική του τη ζωή.

Πάντα πίστευα ότι στη ζωή μας παίζουμε ρόλους. Ξεκινάμε από ένα σενάριο, αλλά δεν απαγορεύονται και οι αυτοσχεδιασμοί. Όσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη έχεις στον εαυτό σου τόσο περισσότερο παρεκλίνεις από το σενάριο. Όσο πιο ανασφαλής είσαι τόσο περισσότερο ακολουθείς καταγράμμα το δρόμο που σου έχει υποδειχθεί.

Όπως και να'χει ο ρόλος του καθενός ξεκινάει από την αναζήτηση εικόνων έξω από οθόνες και όχι μέσα σε αυτές...


Δεν υπάρχουν σχόλια: